Onderzoek naar gokgedrag Olivier Deschacht afgerond: ernstige aanwijzingen dat de Anderlecht-verdediger verhaal verzon

Redactie
| 211 reacties
Onderzoek naar gokgedrag Olivier Deschacht afgerond: ernstige aanwijzingen dat de Anderlecht-verdediger verhaal verzon
Foto: © photonews

Het onderzoek naar het gokgedrag van Olivier Deschacht is afgerond. En daarin kwam de Kansspelcommissie tot een duidelijk besluit.

Zo gokte Deschacht op wedstrijden van zijn eigen club, maar alleen op winst. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Anderlecht-verdediger gaf altijd aan dat niet hij maar wel zijn broer Xavier telkens achter de computer zat. Klopt niet, wijst nu het onderzoek uit nadat de computers, rekeningnummers en het gokgedrag van beide spelers onderzocht werden.

De Kansspelcommissie concludeerde dat er sterke aanwijzigingen zijn dat Deschacht gokte op wedstrijden van Anderlecht. Dit voor een bedrag dat over enkele jaren het gemiddelde maandloon van een werknemer zou overschrijden. Dat hij niet op verlies gokte, pleit in zijn voordeel.

Tussenoplossing?

Het parket van Gent moet nu oordelen of de zaak geseponeerd wordt of Deschacht voor de strafrechter moet verschijnen. De Kansspelcommissie denkt aan een tussenoplossing. De gewezen Rode Duivel een boete doen betalen van 25.000 euro en hem laten meewerken aan een preventiecampagne voor gokkende voetballers. Daar zou Deschacht niet weigerachtig tegenover staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties