Weiler bevestigt: Spajic out. drie opties nog

Weiler bevestigt: Spajic out. drie opties nog
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zijn persconferentie in Duitsland heeft René Weiler bevestigt dat Uros Spajic de wedstrijd tegen FC Mainz zal missen. En op de rechtsachter zijn de opties al niet legio...

Door de blessure van Dennis Appiah heeft Weiler enkel nog Stéphane Badji en Emmanuel Sowah achter de hand. Die eerste is nooit echt een succes gebleken op de rechtsachter en Sowah heeft zijn minuten bij de eerste ploeg enkel nog maar als rechtsmidden veroverd. Maar er is nog een derde optie, al is die nog nooit uitgetest.

Weiler zou ook met drie verdedigers achteraan kunnen gaan spelen, wat betekent dat hij iets meer volk op het middenveld, waar volgens Duitse bronnen de strijd beslist zal worden, kan zetten. Maar Weiler heeft dat systeem nog niet gehanteerd. Met Deschacht als optie dus als derde verdediger en Acheampong en Capel/Bruno die de flanken voor hun rekening nemen.

De kans dat Weiler die optie neemt, is heel onwaarschijnlijk. Dus zal het waarschijnlijk wel Badji worden. Een noodoplossing, want Weiler zet niet graag spelers op een positie waar ze niet gewend zijn te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties