Gill Swerts vond na lang zoeken onderdak bij Seraing: "Ik begreep niet waarom iedereen me afwimpelde"
Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties

Ex-Rode Duivel Gill Swerts kan dit weekend zijn debuut maken bij Seraing

Gill Swerts vond na lang zoeken onderdak bij Seraing: "Ik begreep niet waarom iedereen me afwimpelde"
Foto: © photonews

Hij was 17 keer Rode Duivel en speelde in Nederland bij verschillende clubs, maar de 34-jarige Gill Swerts vond deze zomer geen Belgische club die van zijn diensten gebruik wou maken. Sinds deze week is hij officieel speler van Seraing, een club uit eerste amateur.

"Ik heb deze zomer veel clubs in en rond het Antwerpse gebeld. Ik wou nog zo hoog mogelijk spelen, maar mocht nergens komen testen", vertelt Gill Swerts aan Voetbalkrant. "Bij de ploegen in 1A en 1B mocht ik zelfs niet komen trainen om me fit te houden. Bij Beerschot en Geel was de selectie al compleet, jammer want qua reistijd waren die clubs ideaal."

"Ik mocht van Stijn Stijnen meetrainen bij Hasselt, maar ik kreeg toen een aanbod van NEC. Jammer genoeg werd dat niks. Ook met Lommel had ik contact, maar daar werd de trainer plots ontslagen. Toen kwam Seraing met een voorstel, ik trainde er al enkele weken mee en dit weekend hebben we de deal afgerond", zegt Swerts, die zaterdag al speelgerechtigd is voor het duel tegen Oudenaarde.

Afzakken naar lagere reeksen, daar was ik nog niet klaar voor.

Leven als een prof bij Seraing

Swerts is tevreden over zijn keuze voor Seraing, ook al speelt de ex-eersteklasseclub tegenwoordig in eerste amateur. "Seraing is samen met Beerschot de enige ploeg in deze reeks die professioneel werkt. We trainen 's morgens en ik vond het voor mezelf belangrijk om als prof actief te blijven. Afzakken naar lagere reeksen, daar was ik nog niet klaar voor", zegt de sympathieke rechtsachter.

Sinds februari zat Swerts zonder club. Zijn laatste club was Notts County in de League Two. "Ik was er het eerste halfjaar een vaste waarde. We hadden een Nederlandse trainer (Ricardo Moniz, red.) en we voetbalden goed. Maar toen de trainer werd ontslagen, kwam er een Schot die meteen zei dat alle buitenlanders geen kans maakten. Toen heb ik in overleg met de club mijn contract ontbonden."

Ik ben blij dat Seraing me uiteindelijk toch deze kans heeft gegeven.

De ex-Rode Duivel zat verveeld met zijn werkloze situatie. "Ik had het de voorbije maanden soms lastig, ja. Niemand wou mij een kans geven. Ik dacht: 'Wat heb ik de clubs in België ooit misdaan?' Ik hoopte op een mooie sportieve uitdaging bij een club waar ik als trainer zou kunnen doorgroeien. Ik begreep niet waarom iedereen me afwimpelde. Ik ben blij dat Seraing me uiteindelijk een kans heeft gegeven", besluit Swerts.

Gill Swerts met NAC Breda in een oefenpot tegen Anderlecht in november 2013.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties