Interview "Het is jammer dat Paul Put geen kans krijgt bij Lokeren"

Maxim Cleemput
| 2 reacties
"Het is jammer dat Paul Put geen kans krijgt bij Lokeren"
Foto: © SC

Wie wordt de nieuwe trainer van Sporting Lokeren? Het lijkt te gaan tussen Besnik Hasi en Runar Kristinsson. Al had het van Davy De Beule ook iemand anders mogen zijn.

"Jammer dat Paul Put geen nieuwe kans krijgt", vertrouwt de Oost-Vlaming toe aan Voetbalkrant.com. "Blijkbaar waren er problemen met de voetbalbond. Hij was in mijn ogen een goede kandidaat en zette in het verleden toch al iets mooi neer bij Lokeren."

Toch is De Beule niet ontevreden over de twee kandidaten: Hasi en Kristinsson. "Hasi is al trainer geweest van Anderlecht en heeft een mindere passage in Polen beleefd (Legia Warschau, red.). Hij kent het huis natuurlijk, want speelde verschillende jaren bij de Oost-Vlamingen. Hij is zeker bekwaam als trainer, anders hou je het geen jaren vol bij paars-wit."

(Kristinsson (L) en Hasi (R) hebben beiden een verleden bij Lokeren als speler

"Kristinsson is ook kind aan huis in Lokeren en kent iedereen er persoonlijk. Hij heeft ervaring in de Belgische competitie van al die jaren als speler. Een aanpassingsperiode heeft Runar zeker niet nodig", klinkt het duidelijk. Een uitgesproken voorkeur heeft hij niet. "Het is moeilijk om daarover te oordelen, ik heb ze nooit zelf als coach gehad."

Of het een bewuste keuze is om voor een relatief jonge veldheer te kiezen om de ervaren George Leekens op te vangen, denkt de ex-middenvelder niet. "Het heeft meer te maken met wie er op de markt ligt. Je moet kijken welke trainers er momenteel beschikbaar zijn en welke profielen bij je club passen. Het feit dat ze momenteel geen club hebben en dat ze Lokeren kennen, heeft volgens mij een doorslaggevende rol gespeeld."

Een trainer moet in elke situatie de rust kunnen bewaren. Dat wordt de grote uitdaging

Ook de aanpassing van spelen voor de titel naar spelen voor het behoud is geen probleem. "Het is een andere situatie, maar je moet aan de top elke week presteren. Dat moet in de huidige situatie ook, op dat vlak is het dus hetzelfde. Mocht Lokeren in de middenmoot staan, zit er niet zo veel druk. Nu is die natuurlijk torenhoog, net zoals Hasi al meemaakte bij Anderlecht. Daar is de druk altijd groot. Als trainer moet je in elke situatie de rust kunnen bewaren, zodat de spelers niet te veel stress krijgen. Dat wordt de grote uitdaging."

Tenslotte geeft De Beule zijn mening over het ontslag van Leekens. "Hij zit al lang genoeg in het voetbal om te weten dat zoiets kan gebeuren. Als je geen resultaten haalt, weet je hoe laat het is. De spelers voelen zich wel verantwoordelijk, maar je kan moeilijk een hele spelergroep de laan uit sturen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties