Weiler reageert op helse commotie: "Hoop dat jullie begrijpen dat ik andere mening heb"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 62 reacties
Weiler reageert op helse commotie: "Hoop dat jullie begrijpen dat ik andere mening heb"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Neerpede hebben ze zich deze morgen serieus verslikt in hun koffie toen ze de kranten en sites opendeden. De kritiek op de uitspraken van René Weiler was moordend. "Karaktermoord", klonk het zelfs. Weiler zelf reageerde bijzonder sereen.

In Anderlecht vinden ze dat de woorden van Weiler uit hun context gerukt zijn, ook doordat het Frans niet zijn moedertaal is. De Zwitser zou bedoeld hebben dat hij nu nog geen grote ploeg heeft, maar de timing was verkeerd. Weiler zelf moest er woensdag meer uitleg over geven dan over de match tegen Mainz.

Was u verrast over de kritiek?

"Nee, ik was niet verrast. Iedereen was ontgoocheld na Waasland-Beveren, over het resultaat en de manier waarop. Maar alles wat ik kan en wil zeggen zal het resultaat niet veranderen."

Die ex-spelers volgen de trainingen niet en weten ook niet alle details

Hebt u gehoord dat er veel kritiek kwam van bekende ex-spelers?

"Tja, dat moet ik accepteren. Het maakt deel uit van het voetbal. Er zijn veel mensen die spreken. Maar die ex-spelers volgen de trainingen niet en weten ook niet alle details. Maar ze hebben wel een sterke mening. Als trainer moet ik dat dus accepteren."

Denk je dat mensen zoals de voorzitter niet ook geschrokken zijn van die uitspraken?

"Ja, dat kan wel. Traditie en geschiedenis zijn mooi en ik ben blij dat ik er deel van uitmaak. Maar we zijn nu 2016 en ik blijf erbij dat we nu nog niet klaar zijn. We mogen niet blijven leven met die geschiedenis. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik een andere mening heb en een nieuwe geschiedenis wil schrijven."

We moeten terug naar de basis

Wat wil u tegen Mainz al veranderd zien?

"(lacht) We moeten veel veranderen, maar vooral de mentaliteit. Ik kan niet garanderen dat we een grote match spelen tegen Mainz, maar ik wil inzet zien. We moeten duels winnen, we moeten vechten. We moeten terug naar de basis. En als we dan mooie aanvallen kunnen brengen, is dat meegenomen. Maar eerst en vooral veel werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties