Wat is de meest attractieve competitie in Europa?

Maxim Cleemput
| 4 reacties
Wat is de meest attractieve competitie in Europa?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn een tiental speeldagen ver in alle Europese competities. Voetbalkrant.com zocht uit wat de meest attractieve competitie is. In welk land worden de meeste doelpunten gemaakt? En welke ploegen jagen de ballen het vlotst tegen de touwen?

Het valt meteen op, Spanje is het enige land waar er gemiddeld meer dan drie doelpunten per wedstrijd vallen. De rest van de kampioenschappen liggen vrij dicht bij elkaar. Ook het cliché dat er in Italië alleen maar verdedigd wordt, kan van tafel geveegd worden. In Frankrijk vallen de minste doelpunten met slechts 2,47 stuks per wedstrijd.

Opvallend: in de Nederlandse Eredivise, die altijd wordt aanzien als een attractievere competitie dan onze Jupiler Pro League, wordt er minder gescoord dan op de Belgische velden.

Kijken we naar de meest productieve ploegen per competitie, steekt Spanje er opnieuw bovenuit. Barcelona heeft al 30 keer gescoord in tien wedstrijden. Het is trouwens opvallend dat Barça (30), Real Madrid (28) en Atletico Madrid (25) samen voor 27% van de doelpunten in de Primera Divsion (305) zorgen.

In de andere landen valt het op dat onze twee productiefste ploegen, Sporting Anderlecht en KV Kortrijk, beduidend minder scoren dan elders. De minst scorende ploeg is trouwens Empoli uit Italië, zij wisten slechts drie keer te scoren in elf matchen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties