De belangrijkste spelers in de Jupiler Pro League: de onvermijdelijke Teo en twee hele grote verrassingen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Lukasz Teodorczyk, Hervé Kagé en Henry Onyekuru hadden al een voet in 11 doelpunten voor hun teams Anderlecht, Eupen en Kortrijk

De belangrijkste spelers in de Jupiler Pro League: de onvermijdelijke Teo en twee hele grote verrassingen

Wie is de meest belangrijke speler in de Jupiler Pro League? Het is altijd arbitrair om dat af te wegen, maar op basis van goals en assists kan je al een eindje komen. Wij namen de statistieken onder de loep en kwamen tot verrassende resultaten.

In het klassement van de topschutters staat Lukasz Teodorczyk - zeg maar Teo - op kop met 9 doelpunten. Hij wordt daarbij geflankeerd door Idriss Saadi. Beiden hebben een neus voor doelpunten, maar dragen qua aantal assists niet al te veel bij. Dat geldt ook voor nummer 3 Karelis. De volledige top-10:

Bij de assistenkoningen vinden we momenteel Onur Kaya en Stef Peeters bovenaan met zes eenheden. Beiden scoorden ook al enkele doelpunten en zijn zo de belangrijkste speler van hun team volgens de statistieken. Maar helemaal bovenaan raken ze (vooralsnog) niet.

Het zijn de mannen van de regelmaat die belangrijk zijn voor hun team. Hervé Kagé scoorde al zes keer én gaf al vijf beslissende passes. Goed voor een voet in 11 van de doelpunten van Kortrijk, een record.

Al moet hij de prijs wel delen met topschutter Teodorczyk - die ook al twee assists afleverde - en de verrassende Henry Onyekuru van Eupen. Ook Siebe Schrijvers toont zijn belang voor Waasland-Beveren, naast de hierboven geciteerde namen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties