Beerschot-aanwinst Fessou Placca heeft nog altijd geen werkvergunning: "Mentaal belastend voor de speler"

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Beerschot-aanwinst Fessou Placca heeft nog altijd geen werkvergunning: "Mentaal belastend voor de speler"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze zomer nam KFCO Beerschot-Wilrijk zowel Simon Vermeiren als Fessou Placca over van reeksgenoot Oosterzonen. Maar de snelle Togolees kwam in de competitie nog geen minuut in actie. Hij heeft geen geldige arbeidskaart.

Fessou Placca maakte vorig seizoen samen met Simon Vermeiren bij Oosterzonen indruk tegen Beerschot-Wilrijk. De Togolese international mocht in de bekerwedstrijden tegen Chatelet, Hamme en Cercle Brugge ook meteen opdraven in het elfal van Marc Brys, maar sinds de start van de competitie zagen de Kielse fans de snelle aanvaller niet meer terug. Problemen met de werkvergunning houden Placca nu al maanden aan de kant.

"KFCO Beerschot Wilrijk deed de afgelopen weken al het mogelijke om het dossier in verband met de werkvergunning van Fessou Placca zo snel mogelijk in orde te krijgen", klinkt het op de website van de club.

Hoe sneller hij speelgerechtigd is, hoe beter.

Volgende week duidelijkheid

"De voorbije dagen werd hiervoor nogmaals contact opgenomen met de bevoegde instanties. De definitieve afhandeling van het dossier kent evenwel de nodige vertraging door de traditionele administratieve molen. De instanties beloofden dat er volgende week meer duidelijkheid zou geschapen worden in dit dossier", communiceert Beerschot-Wilrijk.

Beerschot-coach Marc Brys kon daar niet veel aan toevoegen. "Het is jammer voor de hele Beerschot-familie dat we geen beroep kunnen doen op Fessou. Maar vooral voor de speler is het mentaal erg belastend. Hoe sneller hij speelgerechtigd is, hoe beter", aldus Brys. Komt er volgende week schot in de zaak?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties