Dan toch geen boetes voor scheidsrechters: "Wel beloningen"

Redactie
| 6 reacties
Dan toch geen boetes voor scheidsrechters: "Wel beloningen"
Foto: © photonews

Deze morgen berichtten sommige media dat slecht presterende scheidsrechters in de toekomst een boete kunnen verwachten. Dat zou een voorstel geweest zijn dat op tafel lag bij de Pro League. Maar daar vertellen ze blijkbaar een heel ander verhaal.

De problematiek rond de scheidsrechters stond wel degelijk op de agenda, maar het voorstel zag er blijkbaar heel anders uit. "Er zijn meerdere voorstellen geformuleerd met betrekking tot de Belgische arbitrage."

"In het kader van de (semi)professionalisering van enkele van onze betere scheidsrechters zou het kunnen dat hun vaste premie verhoogd wordt met een bonus als ze consistent goede prestaties neerzetten", zei CEO van de Pro League, Pierre François, bij Sporza.

Positief ontvangen

"Dat voorstel is voorgelegd aan Johan Verbist, met wie we binnenkort in overleg gaan. De baas van het Bureau Arbitrage is niet gekant tegen het voorstel. De verdere professionalisering van de arbitrage wordt de komende weken en maanden uitgewerkt door de Belgische voetbalbond. We hopen het dossier tegen volgend seizoen afgerond te hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties