De krijger van Sporting Lokeren is (eindelijk) terug: "Ik heb getwijfeld, maar voel me fitter en sterker dan ooit"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De krijger van Sporting Lokeren is (eindelijk) terug: "Ik heb getwijfeld, maar voel me fitter en sterker dan ooit"
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren is na de komst van trainer Runar Kristinsson aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Een hoofdstuk mét Koen Persoons. De middenvelder knokte terug na tien maanden blessureleed en liet tegen Eupen en Mechelen meteen zien waarom Lokeren hem zo heeft gemist.

Met Koen Persoons in de ploeg verloor Sporting Lokeren dit seizoen nog niet zullen de optimisten zeggen. De pessimisten zullen dan weer zeggen dat Sporting Lokeren met Koen Persoons nog niet won.

In de twee matchen die Persoons speelde, speelde zijn ploeg gelijk. Ach... 't Is in dit geval eigenlijk van ondergeschikt belang. Het feit dat de 33-jarige middenvelder na bijna een jaar blessureleed terug de oude is, dát is hetgeen belangrijk is.

Zes weken werden... Tien lange maanden

Tien maanden lang was Persoons in een strijd met zijn blessure aan de knie verwikkeld. Een blessure die hem oorspronkelijk zes weken aan de kant zou houden, maar uiteindelijk was de ervaren rot bijna een volledig jaar out.

Nu is Persoons terug. Tegen KAS Eupen speelde de middenvelder een dik uur, tegen KV Mechelen maakte hij bijna de negentig minuten vol. “In Eupen zat ik na 66 minuten kapot, dat ga ik niet ontkennen”, vertelt Persoons.

"Ik voel me uitstekend. Fitter en lichamelijk sterker dan ooit."

Koen Persoons

“Tegen Mechelen ging het 80 à 85 minuten goed. De coach vroeg toen hoe het ging en ik deed teken dat het nog gemiddeld ging. Maar dan begon ik uit positie te lopen en bleek dat het toch tijd was om naar de kant te gaan. Maar ik wil benadrukken dat ik me uitstekend voel.”

“Het is van 18 december 2015 geleden dat ik nog eens een thuiswedstrijd speelde. Lang geleden, hé. Dit is waarvoor ik zo hard heb gewerkt. Ik moet zeggen dat ik me fitter en lichamelijk sterker dan ooit voel. Op mijn leeftijd is dat mooi meegenomen.”

Koen Persoons tijdens zijn laatste thuismatch voor zijn langdurige blessure.

Twijfels, twijfels en nog eens twijfels

Twijfels horen bij een revalidatie en dat was bij Persoons niet anders. “Ik denk dat heel veel mensen aan mij hebben getwijfeld. Zelf heb ik ook getwijfeld. Het was een lange revalidatie en elke keer dat ik dacht ik terug was, kende ik een terugslag. Dat je dan twijfelt, is niet meer dan normaal.”

Afgelopen zomer volgde dé klik voor de middenvelder. “Na mijn operatie voor het seizoen, ben ik echt keihard beginnen werken aan mijn terugkeer. Met succes, want nogmaals: nu voel ik me topfit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties