Clubhuurling kreeg nog niet veel kansen bij leider: "Hopelijk resulteert dat ooit in een basisplaats"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties

Sander Coopman van Club Brugge blijft hard aan de weg timmeren bij Zulte Waregem

Clubhuurling kreeg nog niet veel kansen bij leider: "Hopelijk resulteert dat ooit in een basisplaats"
Foto: © Photonews

Sander Coopman trok deze zomer op huurbasis van Club Brugge naar Zulte Waregem. In de eerste 14 speeldagen van het seizoen kreeg hij liefst 9 invalbeurten, samen goed voor 'amper' 121 speelminuten. Nooit viel hij vroeger in dan minuut 67. Maar Coopman maakt zich nog geen zorgen.

“Ik hoop uiteraard elke week op meer”, klonk het al meermaals bij de geduldige Coopman. “Ik voel het vertrouwen van de coach, ik werk hard en hopelijk resulteert dat ooit in een basisplaats. Ik probeer elke keer opnieuw gretig in te vallen.”

Opmerkelijk daarbij: van de negen invalbeurten die Coopman in zijn eerste dertien speeldagen kreeg waren er zes voor Cordaro, eentje voor Vetokele, eentje voor Naessens en eentje voor Lerager. Bijna altijd dus om op de rechterflank in te vallen.

Probeer elke keer gretig in te vallen

“Persoonlijk sta ik liever centraal”, bekent Coopman. “Maar de coach oordeelt dat ik van nut kan zijn op rechts. Ik haat die positie zeker niet, het belangrijkste is dat ik speelminuten kan maken. Club Brugge volgt me op de voet en ze maken geregeld verslagen van mijn invalbeurten.”

“Ik heb ook nog contact met veel spelers en krijg al eens een sms’je vanuit de groep of van Philippe Clement. Ik kon met een doelpunt in Mechelen en een assist in Beveren de ploeg al van dienst zijn, dat is het belangrijkste.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties