Efficiëntie moet omhoog bij Gent: "De kwaliteit is er, behalve bij enkelen die dan nog niet doen wat ze moeten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 6 reacties
Efficiëntie moet omhoog bij Gent: "De kwaliteit is er, behalve bij enkelen die dan nog niet doen wat ze moeten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck is het beu, het gebrek aan efficiëntie -zowel defensief en offensief- bij AA Gent. De spelers zullen het geweten hebben, ze werden deze week gedrild op focus en motivatie. Sommige spelers hebben daarbij klaarblijkelijk een (laatste?) kans laten schieten.

"Tegen Oostende en Club Brugge hadden we nul pogingen binnen het kader. Nul." Hein Vanhaezebrouck wordt er hoorbaar moe van. "Daarom hebben we deze week de nadruk gelegd op focus en motivatie."

Volgens Vanhaezebrouck ligt daar het euvel. "Als het dat niet is, is het een gebrek aan kwaliteit, maar dat horen ze niet graag. We hebben gehamerd op de concentratie en ik stel vast dat de kwaliteit wel degelijk aanwezig is."

Behalve bij sommigen. "Er zijn er die zelfs wanneer ze gemotiveerd en gefocust zijn er nog niet in slagen te doen wat ze moeten doen." Vanhaezebrouck noemt uiteraard geen namen, maar het lijkt alvast dat enkele spelers op niet al teveel kansen hoeft te rekenen.

AA(utofabriek) Gent

Om alles in perspectief te plaatsen, kwam de coach met een metafoor. "Mensen aan de lopende band in de autofabriek moeten ook altijd gefocust zijn. Stel dat het niet zo is en uw auto (wijst journalisten aan) passeert om acht uur, die van u om tien uur en die van u om vier uur 's middags."

"Als ze dan niet meer gefocust zijn, zitten er een paar vijzen los en draadjes niet juist, dan heb je miserie, hé." Vanhaezebrouck maakt de brug naar vorige seizoenen. "Er waren spelers die zowel om acht uur, tien uur en in de namiddag 100% gefocust en gemotiveerd op het trainingsveld stonden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties