José Mourinho staat tegenover Arsène Wenger: de verbale oorlog die al jaren duurt

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
José Mourinho staat tegenover Arsène Wenger: de verbale oorlog die al jaren duurt
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staat in de Premier League een absolute topper op het programma. Manchester United neemt het thuis op tegen Arsenal, een wedstrijd die nog iets extra te bieden heeft. Naast het veld wordt het namelijk een weerzien tussen José Mourinho en Arsène Wenger.

Het is soms om van te smullen, de rivaliteit tussen Mourinho en Wenger. De twee coaches verschillen totaal van stijl en temperament, en dat mag iedereen geweten hebben. Beide coaches durfden al meermaals openlijk kritiek geven op de ander. (Opgelet: het laden van de video's kan even duren.)

In 2013 keert Mourinho terug naar Chelsea en hij haalt meteen verwoestend uit naar zijn concullega: “Wenger zegt dat ik angst heb om te falen. Dat kan kloppen, want ik faal niet vaak. Hij is daarentegen een specialist, want na acht jaar zonder prijs heb je inderdaad gefaald.”

In 2014 ontspoorde de verbale oorlog tussen Wenger en Mourinho. Arsenal-coach Wenger kan zich langs de zijlijn niet langer inhouden en hij geeft Mourinho een duw. Deze reageerde achteraf erg duidelijk: “Hij moet een stadionverbod krijgen.”

En nog steeds, zoveel jaren na het eerste debacle, is er een strijd Mourinho-Wenger. Wenger liet zich onlangs nog uit over de "belachelijk hoge transfersom" van Manchester United-aanwinst Paul Pogba, waarop Mourinho reageerde dat je zo’n dingen alleen meemaakt bij een topclub.

Dat beide kemphanen nooit beste vrienden zullen worden, dat is duidelijk. Maar dat de heren naast hun verbale oorlog grote managers zijn, dat is ook een feit. De prijzenkast van Wenger en Mourinho staat alvast vol. In Engeland ziet de verdeling er als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties