Vanhaezebrouck wil wel roteren, maar: "Sommigen missen zelfs motivatie als ze weten dat ze een kans krijgen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Vanhaezebrouck wil wel roteren, maar: "Sommigen missen zelfs motivatie als ze weten dat ze een kans krijgen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck heeft met zijn AA Gent één van de meest gevulde programma's uit heel Europa. Toch zie je amper grote aardverschuivingen in de basisopstelling, de coach legt zelf uit waarom.

Hij wil immers wel roteren, maar kan niet altijd. "Ik zeg altijd dat ik reken op iedereen, maar ik heb tegen de groep gezegd dat ik énkel reken op zij die tonen dat ze er echt klaar voor zijn. Als het niveau op training onvoldoende is, kunnen we niet wisselen."

"Daardoor laten we andere jongens langer staan", ging hij verder. "Roteren is een modewoord, maar alleen als de anderen er klaar voor zijn, kan je dat doen. Alleen wanneer je aanvoelt dat een speler niet voldoende gerecupereerd is, heb je geen keuze."

Al vaker mijn ploeg aangepast op basis van mindere prestaties in de laatste trainingen

"Ik zie spelers die gretitg zijn, maar anderen gaan bij het minste een snelheid lager. Moeten we dan het risico nemen om hen een kans te geven en zo ons team te verzwakken? Neen, kansen moet je afdwingen", aldus Vanhaezebrouck.

Hij moest al enkele keren last-minute zijn elftal aanpassen en geeft zonder namen te noemen een duidelijke waarschuwing. "Ik heb al dikwijls beslist op basis van de drie laatste trainingen om spelers toch niet te laten starten. Als ze voelen dat ze gaan spelen en het dan nóg niet kunnen brengen, dan scheelt er iets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties