Een terugkeer van Sels naar Gent? Niet ondenkbaar dat Newcastle United het licht op groen zet

Een terugkeer van Sels naar Gent? Niet ondenkbaar dat Newcastle United het licht op groen zet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent gaat deze winter op zoek naar een nieuwe doelman. Zowel Yannick Thoelen als Jacob Rinne wisten coach Hein Vanhaezebrouck nog niet helemaal te overtuigen. In de Arteveldestad viel intussen de naam van ex-doelman Matz Sels, maar is die terugkeer wel een optie?

De Rode Duivel ruilde deze zomer met de trofee van 'Doelman van het Jaar' op zak AA Gent in voor Newcastle United. Een knappe transfer naar de ambitieuze Magpies, waar hij al snel een basisplaats veroverde.

Maar de concurrentie bij de leider in de Championship is moordend. Manager Rafa Benitez gaf na verloop van tijd de voorkeur aan Karl Darlow. Sels moet zich sinds eind september tevreden stellen met speelminuten in de League Cup.

Gesetteld in Newcastle vs. drang naar minuten

Intussen is het nieuws over de Gentse zoektocht overgewaaid naar de andere kant van het Kanaal. En dus is de vraag of Sels oren heeft naar een uitleenbeurt aan zijn ex-club? Onze landgenoot is eindelijk gesetteld in Newcastle. Anderzijds moet hij spelen om zijn selectie bij de Rode Duivels te behouden. Met enkel minuten in de League Cup blijven die kansen beperkt.

Als de situatie tot januari dezelfde blijft, beweegt er mogelijk toch wat rond het gewezen Gentse sluitstuk. Bij Newcastle United staat men niet weigerachtig tegenover een uitleenbeurt, vernamen we. Met Rob Elliot, zo goed als opnieuw fit, en Fred Woodwan heeft de koploper uit de Engelse tweede klasse nog twee keepers achter de hand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties