Anderlechts goudhaantje krijgt lof: "Hij zei niet: 'wat voor een club is dit?', maar trok het zich meteen aan"

Redactie
| 8 reacties
Anderlechts goudhaantje krijgt lof: "Hij zei niet: 'wat voor een club is dit?', maar trok het zich meteen aan"

Zondagavond speelt Trezeguet met Moeskroen tegen het team dat hem stalde bij de Henegouwers. De sociale cel van Anderlecht volgt de Egyptenaar nog steeds van nabij en is vol lof.

"Hij heeft een enorme bekendheid in Egypte, dat beseffen we in België niet altijd. Toch blijft hij heel nederig. Hij koos ervoor om vanuit de schijnwerpers naar de schaduw te gaan", aldus Jean-François Lenvain, de verantwoordelijke voor de sociale cel van Anderlecht.

Dat die cel Trezeguet nog steeds van nabij volgt, is belangrijk. "Het bewijst dat de club blijft geloven in hem, dat is erg belangrijk." Ook zijn omgeving zorgt ervoor dat de speler kan groeien zonder te gaan zweven.

"Het zijn geen ja-knikkers die zeggen dat hij de mooiste en de sterkste is. Neen, zijn broer heeft een trainersdiploma en houdt zich niet in om zijn gebreken aan te wijzen", ging Lenvain verder. De Egyptische ster zag overigens meteen geen graten in de overstap naar Moeskroen.

"Hij zei niet: 'wat voor een club is dit?'" Veel andere spelers zouden immers hun neus durven optrekken voor de Henegouwers. "Hij heeft zich meteen het project van Moeskroen aangetrokken en wil de club echt van degradatie behouden. Soms wil hij zelfs teveel doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties