Groot probleem bij Anderlecht: "Als dat niet opgelost geraakt, zullen de ambities in play-off 1 niet waargemaakt worden"

Redactie
| 15 reacties
Groot probleem bij Anderlecht: "Als dat niet opgelost geraakt, zullen de ambities in play-off 1 niet waargemaakt worden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht tegen Club Brugge, er is al veel over geschreven sinds gisterennamiddag, maar het zal wel nog even blijven hangen. De verwachtingen waren hoog, maar achteraf was iedereen - trainers uitgezonderd - ontgoocheld. Ook Marc Degryse had er weinig goeie woorden voor over.

Degryse nam vooral Anderlecht op de korrel. "Het middenveld is een groter zorgenkind dan de defensie. Ik begrijp weliswaar Weiler niet als hij Badji opstelt, want keer op keer is dat een tegenvaller", schrijft hij in HLN. En als Tielemans zélf komt aan te geven dat zijn beste positie 'de 8' is, waarom stond hij gisteren dan een uur op 'de 10'?"

"Weiler moet nog leren om de spelers op de juiste positie te zetten, maar dat mocht tegen Club geen excuus zijn voor onder meer Hanni en Tielemans om zó weinig offensieve acties op de mat te leggen. Van hen verwacht je meer dan déze prestatie. Geen van beiden kon een medemaat voor doel brengen of de organisatie van Club ontmantelen."

En dan is er nog het scoringsprobleem. "Als Teodorczyk vervolgens een keertje niét scoort, krijg je een déjà-vu naar de voorbije seizoenen, toen Anderlecht té afhankelijk was van Okaka en Mitrovic. De statistieken van de spelers rond de diepe spits zijn te pover. Als dat probleem niet opgelost raakt in april, wordt het moeilijk om de ambitie in play-off 1 waar te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties