Analist beseft dat een topper in deze fase nog niet belangrijk is: "Zet je tv nog eens aan in april"

Redactie
| 9 reacties
Analist beseft dat een topper in deze fase nog niet belangrijk is: "Zet je tv nog eens aan in april"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Neen, de topper van de 18de speeldag heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen. Anderlecht en Club Brugge bleven na een spektakelarme wedstrijd steken op een 0-0 gelijkspel.

"Bijna iedereen vond Anderlecht-Club Brugge een slechte wedstrijd. Bijna iedereen, want de twee trainers waren wel tevreden achteraf met wat hun ploegen gebracht hadden", zegt radiocommentator Peter Vandenbempt op Sporza. "René Weiler vond het zelfs een zeer goeie wedstrijd."

"Ik moet zeggen dat Michel Preud'homme misschien iets dichter bij de waarheid zat toen hij dan toch opmerkte dat er al veel betere edities waren geweest van Anderlecht-Club. Met meer spektakel, meer kansen, doelpunten en beter voetbal ook", weet Vandenbempt.

Wat deze wedstrijd vooral nog een keer heeft geïllustreerd: het heeft allemaal weinig belang.

Focus op play-offs

"Voetballend was het veelal gewoon zwak. Ik zou het een beetje vergelijken met een sterrenchef die vindt dat hij een geweldig gerecht heeft klaargemaakt, maar de klanten lusten het niet. Als de klanten de supporters zijn en die het niet lusten, dan is het uiteindelijk onvoldoende", vergelijkt Vandenbempt. "Wat deze wedstrijd vooral nog een keer heeft geïllustreerd: het heeft allemaal weinig belang. Ik zou tegen de supporters zeggen: zet je tv nog eens aan in april."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties