Top&Flop Anderlecht - Club is Gent - KVO niet, Rednic is Kristinsson niet en Kortrijk is Mechelen niet

Anderlecht - Club is Gent - KVO niet, Rednic is Kristinsson niet en Kortrijk is Mechelen niet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Boeiende topper

In de Ghelamco Arena genoten we van de topper tussen Gent en Oostende. We waren op dat moment even vergeten hoe het voelt om een wedstrijd op een bepaald tempo te zien, mét zuivere passing en doelpunten.

Zowel de Buffalo's als de Kustboys bewezen eens te meer dat ze dit seizoen ook meespelen om de prijzen. Het is bijzonder spannend momenteel in de Belgische competitie, dat Essevee na een 2 op 9 nog steeds op kop staat is ook vreemd te noemen.

Het shockeffect van een trainer

Runar Kristinsson, wie had verwacht dat hij - een van de Lokerse iconen als speler, dat wel - het voetbal in het Waasland zou gaan redden? Wij op het eerste zicht niet. Maar hij maakt er wel iets van.

De (pseudo)-vedetten zijn naar de B-kern verwezen, op het veld werkt iedereen zich plots het pleuris voor elkaar, offensief begint het een beetje te draaien en plots is een veilig seizoen bereikt in een maand. De hand van een meester.

Ambities voor play-off 1

KV Mechelen is een van de beste ploegen op verplaatsing dit seizoen. Ook bij Moeskroen lieten ze opnieuw zien dat ze toch wel een en ander in hun mars hebben: 1-4.

Vooral de manier van spelen onder Ferrera begint er steeds meer door te komen. Het is aantrekkelijk om naar te kijken en als het even minder loopt, dan is er de passie en strijd waarmee we Mechelen vroeger altijd in dezelfde zin noemden er ook weer terug bij. Zo kan play-off 1 misschien nog wel.

FLOP

'Boeiende topper'

Het hoeft niet altijd wow te zijn in een topper, natuurlijk. Vooraf zaten we likkebaardend uit te kijken naar ons menu op zondag. Gent - Oostende zou een mooi dessertje zijn na een ferme 'plat de resistance'. Ach, Anderlecht en Club Brugge, het was opnieuw niet om aan te zien.

Het stoorde menig fan en criticaster dat er zo weinig te zien was in het Astridpark, temeer beide clubs zich tijdens de midweek in de Champions League en Europa League hadden 'gespaard' met een half B-team. Pittig detail: Anderlecht mist met de groepswinst ook een galamatch tegen Man United en moet naar ... Zenit.

'Het shockeffect van een trainer'

Een nieuwe coach, het brengt vaak meteen wat teweeg vanuit het zogeheten shockeffect. Maar dat hoeft klaarblijkelijk dus ook niet altijd zo te zijn. Bij Westerlo krijgt Jacky na een goed begin de trein niet meer op de rails en is er extrasportief ook vanalles aan de hand, nooit bevorderlijk.

En wat dan te zeggen van Moeskroen, waar de fans duidelijk waren met enkele spandoeken: "Niet enkel een nieuwe coach is nodig, ook een nieuwe mentaliteit." Het was er onder Rednic niet meteen aan te zien dat er een nieuwe wind waait. En zoveel tijd heeft de ploeg ook niet om rustig verder te bouwen.

'Ambities voor play-off 1'

KV Kortrijk was voortvarend aan het seizoen begonnen, maar valt hoe langer hoe meer stil. Kagé, Saadi & co lijken plots minder zin te hebben dan in die eerste weken van de nieuwe jaargang, toen ze alles nog kapotspeelden.

In een thuiswedstrijd tegen STVV moet je de punten thuishouden als je de top-6 écht ambieert. En pas na een uur sloeg de machine enigszins aan. En dat is te laat, zo leerde de geschiedenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties