Lang op kop gestaan, maar: "In de wintermercato gaan we nog wat zien, titelfavoriet is duidelijk"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 15 reacties

Geen stress bij Zulte Waregem, titelfavoriet is duidelijk

Lang op kop gestaan, maar: "In de wintermercato gaan we nog wat zien, titelfavoriet is duidelijk"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem zit met 3 op 12 een beetje in een dipje - toch als we de cijfers mogen geloven. Maar zoveel is er echt niet aan de hand bij Essevee, dat nog steeds flink wat kwaliteiten heeft en ook tegen Oostende goed voetbal speelde. Toch is de druk nu misschien wel een beetje weg.

De voorbije weken was Zulte Waregem de fiere leider. Sinds speeldag 10 stonden ze op kop, nu moeten ze Club Brugge met een puntje voor zich dulden. Toch zijn de wedstrijden tegen Genk en KV Mechelen vooral belangrijk met oog op het halen van play-off 1.

"Dat is en blijft onze doelstelling", aldus Mbaye Leye, Francky Dury en de rest van de kern bij uitbreiding in koor. Omdat ze ook wel weten dat het seizoen pas in 2017 helemaal zal losbranden.

In de wintermercato gaan we nog wat zien

"In de wintermercato gaan we nog wat zien. Club Brugge speelt niet meer Europees, zij zijn dan ook de titelfavoriet wat mij betreft", beseft Francky Dury dat het voor Zulte Waregem erg moeilijk zal worden om dit seizoen de oppergaai mee te nemen.

Temeer de voorbije weken de club het ook tegen de kleinere ploegen wat moeilijker had: "Iedereen wil ons kloppen en ze passen hun systeem aan aan ons. Dat is een teken van respect", aldus Mbaye Leye daarover. "Ons doelstellingen bijschaven? Dat zullen we op de winterstage wel bespreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties