Voetbalbond veroordeeld voor gefaalde camping WK

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Voetbalbond veroordeeld voor gefaalde camping WK
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Het Devillage, de camping voor Belgische supporters op het WK in Brazilië, had een feest moeten worden én was een leuk en goed idee. In de praktijk draaide het echter helemaal anders uit. Daar is de KBVB nu voor veroordeeld.

Op de camping was minder aanwezig dan vooraf aangegeven. Zo was het sanitair erbarmelijk en was er ook geen WIFI aanwezig. De organisatie kwam er in samenwerking met Sun Reizen en Oranjecamping. Die laatsten troffen ook deels schuld, maar werden door de rechtbank niet als reisorganisatie beschouwd.

De KBVB en Sun Reizen werden uiteindelijk veroordeeld tot boetes van 3.000 euro. Drie supporters kregen ook al een aanzienlijke schadevergoeding van 12.000 euro. Wat de ruim tweehonderd klanten die vertegenwoordigd werden door Test-Aankoop krijgen, wordt later bepaald.

KBVB gaat uitspraak eerst analyseren

In een persbericht geeft de Voetbalbond mee dat ze zich beraadt over een reactie. "De Belgische Voetbalbond zal deze beslissing grondig analyseren in overleg met haar juridische adviseurs alvorens standpunt in te nemen. De KBVB zal in afwachting hiervan geen verdere verklaringen en geen interviews ter zake afleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties