Cercle Brugge zwoegt zich naar winst en houdt koplopers op de radar
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 20 reacties

Cercle Brugge won met 2-1 van Tubeke

Cercle Brugge zwoegt zich naar winst en houdt koplopers op de radar
Foto: © photonews

Cercle Brugge houdt Antwerp en Roeselare in zicht na een zege (2-1) tegen Tubeke. De beslissing viel in de absolute slotfase toen de Vereniging al met een man meer stond. De goal van Bertaccini besliste het pleit.

Bij Cercle Brugge stonden er met Nardi, Beneddine en Brebels meteen drie nieuwkomers aan de aftrap in het Jan Breydelstadion. Maar Cercle moest in de beginfase al afrekenen met een blessure. Arne Naudts werd geraakt aan de knie en moest vervangen worden door Soumah.

Maar daarna trok de Vereniging het laken naar zich toe en dat resulteerde na 24 minuten ook met een goal. Yagan haalde heel knap uit van buiten de zestien en versloeg de te ver uitgekomen Beunardeau: 1-0.

Tubeke met negen

Voor Tubeke het signaal om meer te gaan drukken, maar Diallo faalde twee keer voor doelman Nardi. Maar toch was het voor rust nog raak: Laurent kreeg te veel vrijheid in de zestien en trok de bordjes gelijk. Na de rust moest Nardi nog een hard schot van de ingevallen Keita uit zijn kooi houden. Maar die laatste verzamelde ook nog twee gele kaarten en moest net voor affluiten met rood naar de kant.

Maar toch trok Cercle het laken nog naar zich toe. Bertaccini plaatste de bal vanuit de draai in doel. Ook Toure haalde zich nog een rode kaart op de hals na een slag in het gezicht van Maertens. Tubeke eindigde de match dus met negen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties