Extrasportief verhaal dat Union ontdekte zou promotie in gevaar kunnen brengen, Antwerp reageert scherp

Redactie
| 44 reacties
Extrasportief verhaal dat Union ontdekte zou promotie in gevaar kunnen brengen, Antwerp reageert scherp
Foto: © SC

Royal Antwerp FC kan zaterdagavond een gooi doen naar de tweede periodetitel, maar een extrasportief verhaal zou wel eens de spelbreker kunnen zijn. Bij de Great Old reageert men scherp.

Volgens Het Laatste nieuws zouden er fouten zijn gemaakt bij de overheveling van onder meer de NUNACO, het stamnummer, de naam en de kleuren van de club, de vzw en de NV Antwerp Management. Dergelijke patrimoniumoverdracht moet op voorhand in het bondsblad Sportleven (zie onder) zijn aangekondigd. Schuldeisers van de vzw moeten zich immers nog kunnen melden.

Dergelijke procedure zou niet gevolgd zijn, zo ontdekte tegenstander Union. Antwerp ontkent dit en handelde volgens de aanwijzingen van licentiemanager Nils Van Brantegem. "Als reactie op het vandaag verschenen artikel bevestigt de club dat ze de procedures van de KBVB heeft gevolgd in verband met de overdracht", klinkt het bij de oudste club van het land.

Geen reden tot ongerustheid

"Er is dan ook geen reden tot ongerustheid bij de supporters. De club betreurt dan ook de sensatiezucht van deze bepaalde krant op onze wedstrijddag, en de vijandelijke houding van een clubbestuurder van een nochtans mooie traditieclub.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties