Genk-coach Stuivenberg zag andere resultaten in het nadeel uitdraaien: "De einduitslagen zijn niet gunstig én die tellen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Genk
| 31 reacties
Genk-coach Stuivenberg zag andere resultaten in het nadeel uitdraaien: "De einduitslagen zijn niet gunstig én die tellen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk is nog niet uitgeteld voor play-off 1. Dankzij de overwinning tegen Club Brugge (2-1) doen de Limburgers nog mee voor de top 6, al zal het volgende week moeten meezitten.

"Zolang het mathematisch nog kan, moet je erin geloven", blikte coach Albert Stuivenberg na afloop terug. "Via de reacties van het publiek begreep ik dat de tussenstanden er lange tijd gunstig uitzag. De einduitslagen zijn echter niet gunstig én die tellen."

"Mijn jongens zijn geen mannen, maar als je ziet hoe ze gestreden moet ik ze een compliment geven

Albert Stuivenberg

"Dit was het juiste antwoord nadat we afgelopen week Anderlecht weinig in de weg wisten te leggen. We dreigden van bij de start, creëerden kansen en wonnen de duels. De tegengoal vlak voor de rust was een tegenvaller. Dat zit echt in deze ploeg en moet eruit", verwees Stuivenberg naar de afstandstreffer van Youri Tielemans vorige zondag. "In de tweede helft gaven we nauwelijks echte kansen weg."

De jongste maanden werd wel eens verkondigd dat Genk mannen met baarden mist, maar daar was tegen blauw-zwart niets van te merken. "Mijn jongens zijn geen mannen, maar als je ziet hoe ze gestreden hebben en duels wonnen, dan moet ik ze een compliment geven. Dit was een dik verdiende overwinning", besloot Stuivenberg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties