Fi Vanhoof (75) denkt nog niet aan pensioen en wil zondag triomferen: "Ik heb er een goed oog in"

Redactie
| 5 reacties
Fi Vanhoof (75) denkt nog niet aan pensioen en wil zondag triomferen: "Ik heb er een goed oog in"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen kan zondag voor het eerst in zijn geschiedenis play-off 1 spelen. Wat er ook gebeurt, het seizoen is nu al geslaagd, maar het zou wel een overwinning voor de club zijn. En voor één man in het bijzonder: Fi Vanhoof.

De 75-jarige Vanhoof zit al sinds mensenheugenis bij de club. In de jaren '50 liep hij er al rond. Hij maakte er alles mee, enkel play-off 1 nog niet... "We hebben een ploeg die kan winnen van iedereen. Er is vertrouwen, kwaliteit én we hebben een trainer die de spelers weet te motiveren", zegt hij in HLN.

"Ik heb er een goed oog in, ook al besef ik dat het moeilijk wordt. Play-off 1 halen zou heel veel betekenen voor de club. Financieel, ook qua belangstelling,... Maar het zou vooral een bekroning zijn voor jaren van hard werk. Het zou een hoogtepunt zijn dat je nodig hebt om ‘het spel’ levendig te houden."

Pensioen? Ik heb de hele wereld gezien dankzij het voetbal

En Vanhoof denkt nog niet aan zijn pensioen. “Waarom? Als je thuis in de zetel blijft zitten en niets doet, is het gedaan. Zolang je je goed voelt, moet je bezig blijven. En als dat kan in iets wat je graag doet, heb je toch niets anders nodig? Ik heb de hele wereld gezien dankzij het voetbal. Dat is toch het schoonste wat er is?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties