Kevin De Bruyne speelt zich met sterke prestaties in straf lijstje

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Kevin De Bruyne speelt zich met sterke prestaties in straf lijstje
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks het feit dat Manchester City dit seizoen niet meer meedoet voor de titel in de Premier League, is Kevin De Bruyne opnieuw één van de belangrijkste spelers bij zijn club. Dat is ook overduidelijk als je de statistieken van onze landgenoot bekijkt.

De Bruyne was in de Engelse competitie al goed voor vier doelpunten en maar liefst dertien asists. Met die dertien assists prijkt De Bruyne overigens helemaal bovenaan in het lijstje met beste aangevers.

Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) en Gylfi Sigurdsson (Swansea City) zitten onze landgenoot met twaalf stuks op de hielen.

Meeste assists in Premier League:

Kevin De Bruyne: 13 assists
Christian Eriksen: 12 assists
Gylfi Sigurdsson: 12 assists
Cesc Fabregas: 9 assists
Alexis Sanchez: 9 assists
​Wilfried Zaha: 9 assists

Minder kansen nodig voor assists

Toch kan het altijd nog dat tikkeltje beter. Zo zijn er in de grote vijf Europese competities drie spelers die meer kansen creëren dan KDB: Ryad Boudebouz (Montpellier, 109 gecreëerde kansen, 7 assists), Dimitri Payet (West Ham United/Olympique Marseille, 106 gecreëerde kansen, 8 assists) en Christian Eriksen (101 gecreëerde kansen, 12 assists).

De Bruyne zelf zorgde dit seizoen voor in totaal 90 kansen. Maar, hé, de Rode Duivel had dus wel minder gecreëerde kansen nodig om al dertien assists te geven in de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties