Niet veel doorgebroken dit seizoen bij Anderlecht, maar... "Onze jeugdopleiding wint steeds meer aan belang"

Redactie
| 25 reacties
Niet veel doorgebroken dit seizoen bij Anderlecht, maar... "Onze jeugdopleiding wint steeds meer aan belang"
Foto: © photonews

Dit seizoen werd er vooral veel schoon schip gemaakt bij Anderlecht. Vele jeugdspelers, die aangekondigd werden als het volgende goudhaantje, moesten vertrekken. Maar toch onderstreept directeur opleidingen, Jean Kindermans, hoe belangrijk het is dat er doorbreken.

Daarom ook werd alles gecentraliseerd in Neerpede, zowel jeugdopleiding als dagelijks bestuur. "Het bestuur ziet dagelijks hoe hard hier gewerkt wordt aan de opleiding, ze vraagt zich niet meer af: wat gebeurt er ginder? Nieuwe mensen brengen soms ook een nieuwe kijk op de zaken. Met Van Holsbeeck en Van Biesbroeck zo dicht bij ons kunnen we nog extra stappen zetten in de jeugdontwikkeling", aldus Kindermans in S/V Magazine.

De prijzen gaan niet dalen

Met Mile Svilar, Jorn Vancamp en Hannes Delcroix staan er nu een drietal op de deur te kloppen. En dat is nodig! "Want als je de evolutie van de transferprijzen bekijkt, wordt jeugdopleiding voor een ploeg als Anderlecht ontzettend belangrijk. Eerst werd vijf miljoen uitgegeven voor Aleksandar Mitrovic, een jaar later zes miljoen voor Steven Defour, nu tien miljoen voor Nicolae Stanciu."

"Die prijzen gaan niet dalen. Als goeie inkomende transfers maken steeds moeilijker wordt, wint de jeugdopleiding aan belang. Trouwens: de succesvolle ploegen van Anderlecht zijn altijd een goeie mix geweest van opleiding en transfers.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties