Wie staat er bij de kampioenenploeg van de Anderlechtse beloften dicht bij de A-kern? Een paar zekerheden en nog heel wat talent voor de toekomst

Wie staat er bij de kampioenenploeg van de Anderlechtse beloften dicht bij de A-kern? Een paar zekerheden en nog heel wat talent voor de toekomst
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De beloften van Anderlecht hebben nog kans op de dubbel dit seizoen. Dat is al héél lang geleden. Maandagavond pakten ze al de titel, zaterdag spelen ze de bekerfinale in en tegen Genk. Maar zit er nog iets klaar voor de A-ploeg uit deze lichting?

Ja, ondanks dat het dit seizoen rekenen was op het collectief zijn er nog wel wat jongens die potentieel in aanmerking komen voor de eerste ploeg. Vier van de basisspelers zijn trouwens al lid van de A-kern en mogen de vestiaire van de grote jongens delen, maar hebben nog niet veel kansen gehad. Jorn Vancamp, Mile Svilar, Emmanuel Sowah en Idrissa Doumbia moeten we u dus niet meer voorstellen.

Vancamp heeft verder stappen gezet dit seizoen.

Van die vier heeft Svilar het meeste zicht om snel door te breken, maar ook Vancamp zette dit seizoen grote stappen. Doelpunten maken kon hij altijd al, maar nu heeft de 18-jarige spits ook zijn lichaam leren gebruiken om ballen af te schermen en tegenstanders af te houden. De trainingen bij de eerste ploeg wierpen hun vruchten af.

Sowah blijft wel een vraagteken voor volgend seizoen, net als Doumbia. Beiden waren begin dit seizoen vaste leden van de A-ploeg en de Ghanese rechtsachter speelde zelfs 14 matchen in de A-ploeg. Doumbia is dan weer een ander verhaal. Dat hij kan voetballen staat vast, maar hij was nog te ongedisciplineerd. De Ivoriaan stelt zich vragen over zijn onmiddellijke toekomst en wil eersteploegvoetbal volgend seizoen.

Delcroix mag zo goed als zeker volgend seizoen bij de A-kern aansluiten.

Maar er zijn er nog, al zal het voor de meesten volgend seizoen nog te vroeg zijn. Behalve voor eentje: Hannes Delcroix. De centrale verdediger is er momenteel niet bij met een enkelblessure, maar van het 18-jarige talent wordt wel verwacht dat hij aansluit bij de eerste ploeg in juli. En dan zijn er deze nog voor de toekomst:

Sieben Dewaele

Een centrale middenvelder die op alle drie de posities uit de voeten kan, maar het best tot zijn recht komt als moderne aanvallende middenvelder. Zo eentje die ook het verdedigend werk niet schuwt. Opvallend was dat hij eigenlijk dit seizoen nog niet bestemd was voor de beloftenploeg, maar wel voor de U19. Maar daar werd hij snel uit opgevist nadat hij in een paar matchen indruk maakte.

Edo Kayembe

De linksvoetige aanvallende middenvelder/aanvaller speelt pas sinds januari voor het beloftenelftal van Mo Ouahbi, maar de 18-jarige Congolees viel op met zijn dribbels en techniek. Hij vindt ook nog eens redelijk makkelijk de netten. Eentje om in het oog te houden.

Sebastiaan Bornauw

Een rijzige centrale verdediger die ook opvallend makkelijk de voetballende oplossing vindt. Ook nog steeds maar 18, maar staat al redelijk ver in zijn ontwikkeling.

Daam Foulon

Is dit seizoen wat blijven stilstaan, maar is nog steeds heel jong en moet volgend seizoen bewijzen dat hij zijn basisplaats kan vasthouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties