De gekke bokkensprongen in het Waasland: "Ik begrijp het zelf niet, ik heb er geen verklaring voor"

De gekke bokkensprongen in het Waasland: "Ik begrijp het zelf niet, ik heb er geen verklaring voor"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren ging ook in Mechelen winnen en speelt zo zelfs opnieuw (een beetje) mee om de toppositie in de groep van de play-offs. De spanning is enorm, in tegenstelling tot in de andere groep. Met dank ook aan de gekke bokkensprongen van de Waaslanders. Die statistieken? Je gelooft ze niet!

In eigen huis haalden ze in 2017 een bijzonder triestige 2 op 24. Met zo'n cijfers maak je uiteraard geen enkele kans op meer, ook niet in de play-offs.

Wél als je veel wint op verplaatsing natuurlijk. De laatste drie wedstrijden door de Waaslanders (in Mechelen, Standard en Lierse) werden namelijk gewonnen. In totaal in 2017 scoort WB op verplaatsing ... 18 op 27.

Ongeziene cijfers. "Ik heb er zelf ook geen verklaring voor", aldus Zinho Gano - met twee doelpunten in Mechelen alweer de matchwinnaar voor zijn team. "Het is niet normaal, maar het is nu zo. Hopelijk kunnen we dit seizoen ook thuis nog eens laten zien dat we het kunnen."

Het geldt voor Gano eigenlijk zelf ook een beetje. Thuis scoorde hij dit seizoen drie keer, waarvan een keer in de play-offs. En op verplaatsing zit hij al aan zeven goals, waarvan vier in de play-offs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties