Anderlecht kampioen, maar Slag om Vlaanderen met véél op het spel: "Nu zéker een prestigeduel tussen Preud'homme en Vanhaezebrouck"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Anderlecht kampioen, maar Slag om Vlaanderen met véél op het spel: "Nu zéker een prestigeduel tussen Preud'homme en Vanhaezebrouck"
Foto: © photonews

Club Brugge en AA Gent vechten zondag in een onderling duel uit wie met de tweede plaats aan de haal gaat en dus het bijhorende ticket voor de voorronde van de Champions League pakt. Analist Fred Dupré geeft het voordeel aan de Buffalo's.

"Het zal nog spannend worden, maar Gent heeft een mentaal voordeel na die klinkende zege tegen Zulte Waregem", blikt Dupré bij Voetbalkrant.com vooruit. "Door de nederlaag in Oostende zal de twijfel weer in de Brugse kopjes sluipen."

"Ik zie AA Gent zeker in staat om te winnen. De Buffalo's speelden samen met Zulte Waregem het beste voetbal van de play-offs, met veel kansen. Maar door flaterende verdedigers volgde het resultaat niet altijd."

Het voetbal van Gent is moderner, daar kan je makkelijker een resultaat mee behalen in de Champions League

Fred Durpé

Michel Preud'homme en Hein Vanhaezebrouck willen elkaar nog één keer de loef afsteken. "De Slag om Vlaanderen is altijd speciaal. Maar nu wordt het zéker een prestigeduel tussen die twee", gaat Dupré verder.

"Of Gent een betere vertegenwoordiger zou zijn op het Kampioenenbal? Op basis van hun jongste deelnames wel. Gent pakte 10 op 18 in de poulefase, Club 0 op 18. Het voetbal van Gent is ook iets moderner. Daar kan je makkelijker een resultaat mee behalen", besluit Dupré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties