Vanderhaeghe haalt loftrompet boven voor superprof: "Van mij mag iedereen een voorbeeld aan hem nemen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Vanderhaeghe haalt loftrompet boven voor superprof: "Van mij mag iedereen een voorbeeld aan hem nemen"
Foto: © photonews

KV Oostende verzekerde zich woensdag van het allerlaatste Europese ticket in België. De ploeg van Yves Vanderhaeghe kon in de meest cruciale periode van het seizoen een beroep doen op zijn uitgebalanceerde kern.

Na een moeilijk seizoen waarin Joseph Akpala zijn meerdere moest erkennen in Landry Dimata, was de Nigeriaan de jongste weken plots weer van de partij. Akpala moest de geblesseerde Dimata vervangen en deed dat met verve.

Hevige concurrentie

“Dit is het mooiste bewijs dat een selectie breder is dan vijftien spelers”, vertelde Yves Vanderhaeghe na afloop van KVO-Genk. “Akpala kreeg de voorbije twee seizoenen te maken met hevige concurrentie op zijn positie. Vorig seizoen was er Cyriac, dit jaar ontbolsterde Dimata.”

“Op een gegeven moment was Joseph pas spits nummer drie, maar door het vertrek van Cyriac en de blessure van Dimata kreeg hij meer speelkansen. Op zo’n moment denk je als trainer dat die jongen klaar is voor de job.”

"Of ik volgend seizoen met Akpala door wil? Ja"

Yves Vanderhaeghe

“Als je dan ziet welke prestaties hij op de mat legde de voorbije weken, dan zegt dat genoeg. Joseph beschikt over een fantastische mentaliteit, geeft nooit op, verschijnt iedere keer opnieuw zó gemotiveerd op training, … Van mijn part mag iedere speler een voorbeeld nemen aan Joseph.”

“Want, let op: het is niet iedereen gegeven… Maar zelfs als Joseph maar een paar minuten of zelfs gewoonweg niét speelt, blijft hij scherp. Geef hem een kans en hij gaat er vol voor. Of ik volgend seizoen graag met hem door wil? Ja”, besloot Vanderhaeghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws