Pardon? "Als die jongen niet te veel met maffia te maken krijgt, zal hij ver geraken"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 11 reacties
Pardon? "Als die jongen niet te veel met maffia te maken krijgt, zal hij ver geraken"

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

In zijn eerste seizoen bij KV Oostende groeide Landry Dimata op korte tijd uit de revelatie van de Belgische competitie en zo werd hij zelfs verkozen tot Belofte van het Jaar. Zijn ploegmaats erkennen zijn talent, zo ook Sebastien Siani.

"Dimata is de grote verrassing van dit seizoen. Hij kwam uit het niets, manifesteerde zich meteen in de ploeg, door zijn voorbereiding en zijn kwaliteit, bleef nederig en bleef luisteren en werken zonder ophouden," deelde Siani mee in Sport/Voetbalmagazine. "De grootste verrassing is dat hij al meteen bijna alle wedstrijden speelde. Zijn blessure zal daar volgens mij ook wel wat het gevolg van zijn."

Voor een 19-jarige jongen is het minstens even belangrijk om - hoe getalenteerd ook - met de voeten op de grond te blijven. "Maar hij is niet alleen fysiek heel sterk, hij is ook goed opgevoed, heel intelligent en voor zijn leeftijd al zeer volwassen. In alle omstandigheden blijft hij kalm. Hij is niet impulsief en riposteert nooit. Ook dat maakt deel uit van zijn kracht."

"Wie dát allemaal bezit, groeit op natuurlijke wijze uit tot een sterke speler. Als die jongen zo voortdoet en rond zich niet te veel met maffia te maken krijgt, dan zal hij ver geraken," sloot Siani af met een opvallende quote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties