Gewezen assistent van Leko heeft niets dan lof: "Nog nooit gezien"

Redactie
| 1 reacties
Gewezen assistent van Leko heeft niets dan lof: "Nog nooit gezien"
Foto: © photonews

Club Brugge stelde - ietwat verrassend - Ivan Leko (39) aan als nieuwe hoofdcoach. De Kroaat moet in het Jan Breydelstadion zijn voorganger Michel Preud'homme doen vergeten. Kwaliteiten heeft Leko, daar valt niet over te discussiëren.

“Het is een ambitieuze trainer die ver kan geraken. Hij heeft zo'n charisma dat hij heel snel enthousiasmerend werkt voor iedereen rond zich”, vertelt Hans Van der Elst, die bij OH Leuven assistent was van Leko, in Het Nieuwsblad.

Volgens Van der Elst kan Leko een kern ook prima tevreden houden. “Hij houdt perfect het midden tussen een aangename werkomgeving en duidelijke lijnen, verantwoordelijkheden en afspraken.

Visie

En ook niet onbelangrijk… Leko heeft een duidelijke visie. “Ik heb nog nooit een speler gezien die op het moment dat hij stopte als voetballer, al zo'n duidelijke visie had”, aldus Van der Elst nog. “Ivan wist perfect waar hij naartoe wilde. Meestal hebben spelers die trainer worden wel wat ideeën, maar is een inloopperiode toch noodzakelijk. Bij hem niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties