Duurste Engelse doelman ooit is meteen van goudwaarde op EK U21 (mét beelden)

Yannick Lambrecht
| 1 reacties

In Polen is vrijdagavond het Europees Kampioenschap bij de U21 op gang getrapt. België is er niet bij, maar dit is wel een uitgelezen kans om nieuwe toptalenten te ontdekken en de kater van het seizoenseinde door te spoelen.

De jonkies van Zweden en Engeland mochten in de openingswedstrijd van het toernooi opdraven, maar het bleef steken op 0-0. En daar mag vooral Engeland heel gelukkig mee zijn. Tien minuten voor affluiten kregen ze een penalty tegen na een fout op de hoek van de zestien, maar doelman Jordan Pickford kon het leer uit zijn netten houden. Afgelopen week werd hij nog de duurste Engelse doelman aller tijden door zijn transfer van Sunderland naar Everton voor 28 miljoen euro.

Later op de avond werd het gastland verslagen door Slovakije. Polen kwam nochtans op voorsprong in de eerste minuut, maar moest in een vrij gelijkopgaande match nog twee keer incasseren en verloor zo met 1-2.