Gent heeft eindelijk zijn opvolger voor Kums beet: "Het is een leider, eentje zoals we er sinds Sven geen meer hadden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 14 reacties
Gent heeft eindelijk zijn opvolger voor Kums beet: "Het is een leider, eentje zoals we er sinds Sven geen meer hadden"

Met Damien Marcq tekende een brok ervaring in de Ghelamco Arena. De middenvelder was bij Charleroi al één van de leiders en moet bij Gent de opvolger van Kums worden.

'De opvolger van Kums', er heeft al meer dan één speler zijn tanden op stuk gebeten. Denk maar aan Ibrahim Rabiu of Rob Schoofs. Maar, eerlijk is eerlijk, op de persvoorstelling van Marcq werd door algemeen manager Michel Louwagie zélf voor het eerst de naam 'Kums' in de mond genomen.

"Hij heeft niet alleen technische kwaliteiten, maar is ook een leidersfiguur. Marcq kan hier de patron worden", aldus Michel Louwagie. "Er is al veel over Kums gepraat, dat was een échte leider op het veld en dat hebben we gemist. Wel, nu hebben we er eindelijk opnieuw een leider bij."

Ik kan me in moeilijke momenten voor de groep zetten en hen helpen

"Ik heb natuurlijk ervaring, ik ben al tien jaar prof, dus ik kan me in de moeilijke momenten voor de groep zetten", viel Marcq zijn nieuwe broodheer bij. "Ik kan hen helpen om het hoofd koel te houden en terug naar de basis te gaan. Dat wil niet zeggen dat ik kapitein zal worden of altijd het woord zal voeren, maar wel dat ik een voorbeeld stellen op het terrein."

"Daar moet je altijd het maximum geven. Dat zal ik blijven doen", ging de 28-jarige Franse middenvelder verder. "Dat er te weinig gepraat werd? We moeten altijd praten, ook al is het moeilijk in een luid stadion. Als ik richtlijnen kan geven, zal ik dat niet laten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties