Belgische bekerwinnaar krijgt vorm: Duitse tester en Gentse huurling trekken Essevee over de streep

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Redactie vanuit Petegem
| 1 reacties

Zulte Waregem trok voor zijn tweede oefengalop naar het nabijgelegen Petegem voor een wedstrijd tegen Sparta uit de tweede amateurklasse A. Al na twee minuten kwam Essevee op voorsprong, met dank aan De Pauw.

Wie had gedacht dat het ervoor zou zorgen dat de bekerwinnaar daardoor meteen gelanceerd zou zijn en als een wervelwind over de tegenstand zou lopen? Die kwam toch wel serieus bedrogen uit.

Rienes Vanborm gaf de eerste waarschuwing af, wat later was het via Wesley Basyn tóch raak: 1-1 vanuit de rebound na een schot van Davy Joye. Die minivoetbalheld - al vijftien jaar te vinden op de KKC - liftte wat later de 2-1 zelf tegen de touwen. De verdediging van Zulte Waregem zag er bij beide doelpunten wel niet lekker uit.

Ndenge en Olayinka maken indruk

William Tsiy Ndenge zette vlak voor de koffie de 2-2 op het bord met een fraai afstandsschot, al had het even daarvoor even goed 3-1 kunnen worden. De thuisploeg verzaakte een drie tegen een-situatie uit te spelen.

Na rust bleef enkel Ndenge staan, de rest van het team werd gewisseld. De tester van Mönchengladbach scoorde met de kop op aangeven van Bala meteen zijn tweede van de match, op het uur mocht Olayinka vanop de stip de 2-4 tegen de touwen drukken na een fout op de huurling van AA Gent. Diezelfde Olayinka dikte nog aan tot 2-5.

Essevee 1e helft: Bossut, Walsh, Derijck, Severin, Hamalainen, Ndenge, Reichert, De Pauw, Mühren, Kaya, Leya Iseka

Essevee 2e helft: Bostyn, De fauw, Deroover, Heylen, Madu, Ndenge (OUT '74), De Sart, Cordaro, Brym, Bala, Olayinka - IN: Himpe '74.