Reportage Gent gaat Ajax achterna met hét pronkstuk van het Gentse oefencentrum: de Powerhill

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 9 reacties
Gent gaat Ajax achterna met hét pronkstuk van het Gentse oefencentrum: de Powerhill
Foto: © photonews

Het nagelnieuwe oefencentrum van AA Gent opende donderdag de deuren voor de pers. Het heeft alles wat je van een modern trainingscomplex mag verwachten en heel wat vernieuwingen.

Één daarvan is de Powerhill, een imposante heuvel aan de overkant van het voornaamste oefenveld. "Hier kunnen de spelers werken aan hun startsnelheid, sprintsnelheid én hun sprongkracht", glunderde Vanhaezebrouck. De sprongkracht wordt vooral op de trappen geoefend.

Natuurlijk is er een risico dat één op zijn bek gaat, maar als ze zich concentreren, mag dat geen probleem zijn

"Na een tijdje zou je toch makkelijk met één stap die trappen van zestig centimeter moeten kunnen overbruggen, maar dat wordt natuurlijk opbouwen. Verder kunnen ze ook sprints bergaf trekken. Dat gaat de beenfrequentie versnellen. Natuurlijk is er een risico dat er één op zijn bek gaat, maar als ze zich concentreren, mag dat geen probleem zijn", lachte de coach.

Er werd overigens geen ruimte verspild, onder de Powerhill wordt al het materiaal van de tereinverzorgers gestockeerd. Van tractoren tot gereedschap. Naast de Powerhill is een kleiner veld waarin op positie getraind kan worden én een volleybalveld met twee tennisvoetbalvelden.

Daarnaast is er aan de kant van dat Volleybalveld nog een nieuwigheid. Alles waarvoor men vroeger heel wat materiaal moest uitzetten, trapjes om over te springen en daarna weg te sprinten, potjes om doorheen te slalommen, staat nu in het veld gekalkt. Bovendien ligt er rond de Powerhill en de velden een looppiste van 250 meter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties