Oefencomplex Gent heeft één groot probleem: "Het is niet supportersvriendelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 80 reacties
Oefencomplex Gent heeft één groot probleem: "Het is niet <i>supportersvriendelijk</i>"
Foto: © photonews

Het nieuwe oefencomplex van AA Gent heeft alles wat een modern team nodig heeft om zich tot de puntjes voor te bereiden op wedstrijden, maar er is toch een groot mankement.

"We hebben alle ruimte die voorhanden is optimaal gebruikt", aldus Vanhaezebrouck. Zo zijn de oefenvelden even breed en even lang als het veld in de Ghelamco Arena, om de gelijkenis zo treffend mogelijk te maken.

Jammer voor de band met de supporters

Dat zorgt wel voor een grote opoffering. "Voor de supporters is er helaas amper plaats, bovendien is er onvoldoende parkeerplaats in de buurt", ging de coach verder. De open trainingen van AA Gent werden de voorbije seizoenen al teruggeschroefd, maar lijken nu helemaal tot het verleden te behoren.

Het nieuwe complex is een beetje een versterkte burcht, met hoge schermen die pottenkijkers moeten weren én spelers die een badge moeten gebruiken om het centrum te kunnen betreden. Het is wel een burcht met álle faciliteiten voor een topclub, alleen jammer van de band met de supporters. Op dat vlak had Gent de laatste jaren nog een streepje voor op de andere topclubs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties