Hoe double pass de gerenommeerde opleidingen van Anderlecht en Genk mee op de kaart zette: "Daar ben ik hen dankbaar voor"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Hoe double pass de gerenommeerde opleidingen van Anderlecht en Genk mee op de kaart zette: "Daar ben ik hen dankbaar voor"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds 2004 licht double pass jeugdopleidingen door van clubs en competities over de hele wereld. Ook RSC Anderlecht en KRC Genk, twee befaamde academies in België, hebben heel wat aan double pass te danken.

"Ik ben in het seizoen 2005-2006 in dit vak gestapt als technisch directeur", vertelt Jean Kindermans van Anderlecht in gesprek met Voetbalkrant.com.

Ik zat met ontzettend veel ideeën, maar miste structuur

Jean Kindermans (Anderlecht)

"Op dat moment zat ik met ontzettend veel ideeën, maar miste ik structuur. Double pass heeft me destijds geholpen om structuur in de opleiding van Anderlecht te brengen en bepaalde accenten aan te tonen. Daar ben ik hen enorm dankbaar voor."

Koen Daerden is bij Racing Genk nog maar drieënhalf jaar met de jeugd bezig, waarvan twee seizoenen als technisch directeur. Ook voor hem is de uitwisseling van ideeën met double pass verrijkend.

"Ik ben nu 35 en moet nog stappen zetten in dit vak, daar kan double pass bij helpen

Koen Daerden

"Ik ben nu 35 en moet nog heel wat stappen zetten in dit vak", aldus Daerden. "Ik probeer zoveel mogelijk dingen op te pikken. Een organisatie als double pass geeft me op dat vlak een enorme input aan informatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties