De diesels en de Ferrari's van de Jupiler Pro League: Standard van kwaad naar erger, Malinwa altijd traag, ...

De diesels en de Ferrari's van de Jupiler Pro League: Standard van kwaad naar erger, Malinwa altijd traag, ...
Foto: AVL

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste interlandbreak zit er op, de focus kan weer helemaal op de Jupiler Pro League komen te liggen. Na vijf wedstrijden een eerste balans opmaken is nooit makkelijk, maar bij verschillende ploegen zit er wel een lijn in hun starts. Zo zijn er diesels, Ferrari's en teams met bokkensprongen.

We bekeken de cijfers van de eerste vijf speeldagen van de voorbije vijf seizoenen, om zo te bekijken wie de beste start maakte doorheen de jaren.

Op zich hoeft het niet te verbazen dat Anderlecht en Club Brugge in de 'long run' de beste starters zijn, met respectievelijk 49 en 48 op 75. De start van paars-wit dit seizoen is zeker atypisch te noemen.

Verder hoeft het niet te verbazen dat Charleroi en Zulte Waregem ook dit seizoen prima zijn begonnen, want dat deden ze de voorbije jaren ook al meermaals. Aan de andere kant van het spectrum is de mindere start van Mechelen ook geen verrassing gezien de geschiedenis.

KV Oostende kwam na de promotie in moeilijk vaarwater en kreeg dankzij de financiële input van Marc Coucke ademruimte. Vier jaar later hebben ze hun eerste echte dip. Bij de Buffalo's is de start ook ongezien zwak, Standard lijkt elk jaar achteruit te boeren.

Noot: enkel de 12 teams die de voorbije vijf seizoenen ondoorbroken in de Jupiler Pro League uitkwamen zijn opgenomen in het lijstje en de tabellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties