Perbet reageert voor het eerst op zijn ongeziene transferzomer: "Ik had ook bij Brugge kunnen blijven, maar..."

Perbet reageert voor het eerst op zijn ongeziene transferzomer: "Ik had ook bij Brugge kunnen blijven, maar..."
Foto: Photonews

Jérémy Perbet heeft dit seizoen al drie clubs gehad als je alles goed en wel beschouwt: AA Gent, Club Brugge en KV Kortrijk. De aanvaller sprak er tot nu toe nog niet over, maar hij wou toch meer licht op de zaak werpen. "Dat bij Gent begrijp ik niet."

De Franse spits staat garant voor doelpunten, maar zijn profiel paste blijkbaar niet in het systeem van Hein Vanhaezebrouck en Ivan Leko. "Het is niet makkelijk geweest voor mij deze zomer", trapt hij een open deur in. "Toen ik bij Gent te horen kreeg dat ik naar de B-kern moest, begreep ik dat niet. Ik ben nooit moeilijk geweest, heb geen speciaal karakter en heb niet van mijn oren gemaakt."

Toch was al van bij het begin duidelijk dat Hein Vanhaezebrouck niet direct gewonnen was voor de spits. "Je moet geluk hebben met de trainer inderdaad. Als die niet van je moet hebben... Ik vond het onterecht dat ik opzij werd geschoven. Maar goed..."

Perbet vreesde in de vergetelheid te geraken bij Club Brugge.

Perbet maakte wel een spectaculaire transfer naar Club Brugge. Voor even dan toch... "Ze hadden een probleem in de spits. Maar niemand had gedacht dat Wesley en Diaby zo snel op topniveau zouden terugkeren. Ik kon ook blijven, maar de bank en de tribune... Pfff. Ik ben 33 en in de voetbalwereld ben je snel vergeten. Om 3-4 matchen op een seizoen te gaan spelen, daar had ik geen zin in."

Lang zat hij niet verlegen om een nieuwe club. De interesse was enorm: KV Mechelen, Charleroi, Lokeren... Uiteindelijk werd het KV Kortrijk. "Zij waren direct geïnteresseerd en lieten merken dat ze me echt nodig hadden. Ze willen ook spelen in functie van mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties