Antwerp heeft goud in handen met de meest atypische Braziliaan ooit in België
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Matheus Borges Domingues kan een goudhaantje worden voor Antwerp

Antwerp heeft goud in handen met de meest atypische Braziliaan ooit in België
Foto: © photonews

Matheus Borges Domingues, hou de man en de naam in het oog... Antwerp heeft een goudhaantje te pakken! De 25-jarige verdediger staat sinds vijf wedstrijden in de basis bij The Great Old en is er niet meer uit weg te denken. Een portret van de meest atypische Braziliaan ooit in de Belgische competiti

Waarom atypisch vraagt u zich af? Wel, als u ons één Zuid-Amerikaan kan aanwijzen die een directe impact heeft gehad op een Belgische ploeg zonder aanpassingsperiode, zouden we het al straf vinden. Maar niet alleen dat... Matheus heeft ook nog eens een ingenieursdiploma op zak.

De man speelt op dit moment als linksback bij Antwerp, maar zou evengoed als centrale verdediger kunnen opgesteld worden. Een jongen van 1m92, weet u wel. Ongeacht zijn wel heel korte periode in Europa werd hij door enkele kenners al vergeleken met Dante, de Braziliaan die via Charleroi en Standard uiteindelijk bij Bayern München belandde.

Een Braziliaanse linksback van 1m92 én met ingenieursdiploma... Dat zie je ook niet alle weken.

Nu al is er vanuit Duitsland interesse van twee Bundesliga-clubs. Luciano D'Onofrio is echter niet van plan om hem op termijn goedkoop te laten vertrekken. Vanuit Duitsland houden ze zijn verrichtingen wel nauwlettend in het oog.

Ook bij Genk aangeboden

Dat hij weinig of geen aanpassingsproblemen heeft, is ook dankzij The Great Old zelf. Daar hebben ze alles gedaan om hem direct thuis te laten voelen. Met Ivo Rodrigues heeft hij ook iemand die de taal kent.

Pittig detail: Borges werd ook bij Genk aangeboden, maar daar sloegen ze het aanbod af. Als ze daar later maar geen spijt van krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties