Hasi en van den Brom over die 0-5: "We hadden nochtans een plan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Hasi en van den Brom over die 0-5: "We hadden nochtans een plan"
Foto: © Photonews

Anderlecht neemt het vanavond op tegen Paris-Saint-Germain in eigen huis. Goeie herinneringen heeft het daar niet aan, vier jaar geleden werd het immers 0-5 dankzij een geniale Ibrahimovic.

John van den Brom was toen hoofdcoach, Besnik Hasi assistent. Toen ze gingen scouten, zag het er goed uit. "Die tweede wedstrijd wonnen ze met 4-0", aldus van den Brom in Het Laatste Nieuws. "Tegen Bastia", vult Hasi aan.

"Ik weet nog dat we terugkwamen met een plan", lachte van den Brom. "In de wedstrijd die ik met Besnik zag, deed Zlatan werkelijk geen flikker. Hij stond maar wat te lummelen, verdedigde niet mee. En ik zei tegen Besnik: 'Laten we een mannetje meer op het middenveld zetten, want Zlatan interesseert het allemaal niet.'"

Suarez naar binnen

Het plan was het volgende: "We hebben zo Suarez op links gezet, met de opdracht om telkens naar binnen te snijden. Dan hadden we in theorie op het middenveld vier mensen tegen drie van PSG", aldus Hasi.

"Zlatan zou tóch niet mee inzakken, en van hun rechtsachter Van der Wiel wist ik dat hij niet houdt van linksbuitens die naar het centrum komen", ging van den Brom verder.

Dágen is daar op getraind. Om gek van te worden als trainer

-John van den Brom

Op training ging alles goed. "Suarez trapte alles binnen, echt waar! Prima vondst." Maar in de wedstrijd liep het anders. "In de match is Suárez vervolgens niet één keer naar binnen gekomen. En Van der Wiel gaf twee assists voor Zlatan."

"Als je terugdenkt, Besnik... We wisten dat eenmaal Van der Wiel de achterlijn haalde, hij altijd zijn voorzetten laag aan de eerste paal gaf. Dágen is daar op getraind. Wat gebeurde er? De 0-1 en de 0-2 kwamen telkens uit een voorzet van Van der Wiel aan de eerste paal. Om gek van te worden als trainer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties