Hein Vanhaezebrouck pareert de signalen over een gebrek aan empathie: "Ik sta voor iedereen open"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Hein Vanhaezebrouck pareert de signalen over een gebrek aan empathie: "Ik sta voor iedereen open"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck is een succescoach, dat liet hij eerder al zien bij KV Kortrijk en AA Gent. Wat hem wel eens verweten wordt, is zijn gebrek aan empathie tegenover zijn spelersgroep.

Vanhaezebrouck is een coach die het uiterste vergt van zijn spelersgroep. Met een gebrek aan empathie is de West-Vlaming het niet eens. "Ik sta voor iedereen open en als er iemand bij mij in mijn bureau zit, is er altijd empathie", verdedigt hij zich in Sport/Voetbalmagazine.

"Maar ik begrijp dat er spelers zijn die aan mijn aanpak moeten wennen. Zeker zij die voor het eerst een coach meemaken die zo veeleisend is, die er alles wil uithalen wat erin zit en niet tevreden is met nu en dan een keer goed spelen."

KVK als voorbeeld

Die veeleisende aanpak draagt bij tot succes, oordeelt de Anderlecht-trainer. "Waarom konden er bij Kortrijk mannen zes jaar zonder problemen met mij werken? Omdat ze deden wat ze moesten doen, niveau haalden en presteerden. Doe je dat niet, dan krijg je het moeilijk. Dat is de harde wet van het profvoetbal. Er zijn ook trainers die zeggen 'doe maar je ding', maar vergeet het dat je tegenwoordig op die manier nog kampioen en Champions League gaat spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties