Vermaelen in bloedvorm naar Clasico: "Het kan snel keren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Vermaelen in bloedvorm naar Clasico: "Het kan snel keren"

Thomas Vermaelen kreeg dankzij de blessure van Umtiti eindelijk een echte kans in de basis bij Barcelona. Al enkele weken is hij niet weg te denken uit het hart van de verdediging. Vanmiddag wacht Real Madrid in de Clasico.

De Spaanse pers was lyrisch. "Natuurlijk heb ik dat meegekregen", aldus Vermaelen in Het Laatste Nieuws. "Het bewijst dat het in het voetbal snel kan keren. Afgelopen zomer moest ik zogezegd weg, maar binnen de club werd altijd gezegd dat ik moest blijven."

Geen twijfels

"Kijk, elke topclub heeft sowieso vier centrale verdedigers nodig. Dat was bij Arsenal zo en dat is bij Barcelona niet anders. Ik wist dat ik uiteindelijk mijn kans zou krijgen, want wij spelen zo veel wedstrijden. Op een bepaald moment krijg je te maken met schorsingen of blessures, en dán moet je er staan."

Het wachten duurde lang. "Natuurlijk wilde ik spelen, maar mijn concurrenten zijn geen kneuzen, hé. Piqué, Umtiti en Mascherano: dat is veel ervaring én kwaliteit. De gemakkelijkste optie was vertrekken, maar dat wilde ik niet. Je moet geen uitdaging uit de weg gaan."

Ik heb Arsenal-Tottenham meegemaakt, dit is nog iets anders

Het laatste wat hij wil, is medelijden. "Ik zit bij de mooiste club ter wereld. En ik mag elke dag met Messi op het veld staan, daar leer je ook veel van. Het niveau hier op training ligt ontzettend hoog."

En nu die Clasico. "Het is een van de grootste wedstrijden ter wereld, als het niet de grootste is. Ik heb vroeger Arsenal-Tottenham meegemaakt. Daar heerst ook veel rivaliteit, maar dit is nog iets anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties