Vermaelen is het beu: "Ik heb zes matchen in drie weken gespeeld, het mag gedaan zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Vermaelen is het beu: "Ik heb zes matchen in drie weken gespeeld, het mag gedaan zijn"

Thomas Vermaelen staat straks in de basis voor zijn allereerste Clasico tussen Barcelona en Real Madrid. De Belgische verdediger doet het uitstekend en wil van zijn stempel af.

Sinds hij een periode bij Arsenal en Barcelona meer geblesseerd dan fit was, staat er als het ware 'blessuregevoelig' op zijn voorhoofd. Dat mag eens gedaan zijn volgens de centrale verdediger.

"Ach, 'Vinnie' (Kompany) en ik hebben gewoon die naam, dat imago. Dat is een beetje vervelend. Intussen ben ik sinds november vorig jaar fit. Ja, ik heb eens een training gemist door een kwaaltje, maar dat werd meteen opgeblazen. Dát irriteert me dus", aldus Vermaelen in Het Laatste Nieuws.

Tot mijn veertigste? Dat zou mooi zijn

"Op een gegeven moment moeten mensen toch kunnen zeggen: 'Hij is niet langer zo blessuregevoelig'? Ik heb zes wedstrijden in drie weken gespeeld. Het mag gedaan zijn met die stempel."

Vermaelen voelt zich kiplekker. "Zoals ik me nu voel, ga ik nog een paar jaar door. Ik wil nog zo lang mogelijk voetballen. Tot mijn veertigste? Dat zou mooi zijn. En waarom ook niet? Ik hoef niet altijd geblesseerd te zijn. De voorbije jaren heb ik mijn lichaam leren kennen. Ik ben 32. Ik hoop dat ik nog een aantal goede jaren voor de boeg heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties