Dury legt voorstel op tafel voor competitiehervorming: "Terug naar 18, geen kerstvoetbal en begin later"

Dury legt voorstel op tafel voor competitiehervorming: "Terug naar 18, geen kerstvoetbal en begin later"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitieformule ligt op tafel bij de Pro League. Er is al zoveel negatieve commentaar op gekomen dat ze er eindelijk iets willen aan doen. De nadruk ligt te veel op play-off1, terwijl play-off 2 niets voorstelt. Francky Dury heeft al een aantal voorstellen klaar.

Dury wil de formule grondig veranderen, vertelt hij bij Sporza. De basis van zijn voorstel lijkt ons om terug te gaan naar de oude formule, met enkele aanpassing. Dury pleit immers om terug 18 ploegen in eerste klasse te hebben.

Zijn voorstel:

  • Begin in het eerste of zelfs tweede weekend van augustus, niet in het laatste weekend van juli. Zo krijg je meer rust tussen de seizoenen. Plus: als je een competitie met zelfs 18 in plaats van nu 16 ploegen speelt, heb je 34 matchen in plaats van 40 nu met de play-offs.

  • Speel meer midweekmatchen in augustus, september of oktober. En stop met kerstvoetbal. We hoeven ons niet te spiegelen aan de Premier League. Hervat de competitie in de 2e of 3e week van januari. Kijk naar de Bundesliga: dan heb je gewoon 1 week meer rust.

  • Plan de bekerfinale ná de competitie in. België is de enige competitie waar in maart/april 3 weken niet gespeeld wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties