Reactie Hanni heeft het moeilijk: "In die omstandigheden had ik geen zin om die goal te vieren"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 33 reacties
Hanni heeft het moeilijk: "In die omstandigheden had ik geen zin om die goal te vieren"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sofiane Hanni heeft bijzonder weinig krediet. Ondanks vier goals en zes assists - waarmee hij de tweede meest productieve speler van Anderlecht is - heeft hij bijzonder weinig foutenmarge. Tegen Gent scoorde hij de winnende goal, maar vieren deed hij niet.

Hanni had even daarvoor weer de fluitconcerten van het Astridpark moeten ondergaan. Even later schonk hij hen drie punten. "Het doet altijd deugd om te scoren, zeker in die moeilijke periode waarin we zitten", aldus Hanni.

Hein Vanhaezebrouck probeerde zijn niet-viering nog uit te leggen als een typische 'Moslim-viering', maar Hanni trok dat recht. "Nee, ik had geen zin om in deze omstandigheden mijn goal te vieren. Ik apprecieer de relatie met de fans niet en dus had ik er echt geen zin in om te gaan vieren."

Toch hoopt hij zich te verzoenen met hen. "Natuurlijk ga ik de armen niet laten hangen. Ik hou mijn hoofd altijd hoog. Ik heb geen verklaring voor die reacties van het publiek. Als je scoort, zijn ze blij. Als je iets mist, zijn ze niet blij. Dat is voetbal zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties