Dé trainer van 2017? Voor Wesley Sonck is het klaar als een klontje: "Hij gaat winnen, dat kan ook niet anders"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
Dé trainer van 2017? Voor Wesley Sonck is het klaar als een klontje: "Hij gaat winnen, dat kan ook niet anders"
Foto: © Photonews

Op het aanstaande Gala van de Gouden Schoen wordt ook de 'Trainer van het Jaar' verkozen en als het van Wesley Sonck afhangt, gaat die prijs naar Felice Mazzu. De 51-jarige trainer van Charleroi verbaasde ook in 2017 weer vriend en vijand als meesterlijke tacticus en gedreven motivator.

"Mazzu gaat toch winnen, dat kan ook niet anders. Het is iemand die zijn groep heel goed kan inschatten en hij speelt een soort voetbal dat zijn spelers ligt. Het is voor hen heel duidelijk wat ze moeten doen. Als je aan alle andere ploegen moet vragen tegen wie ze niet willen spelen dan zal het absolute topantwoord Charleroi zijn. Die ploeg is meester in het niet laten voetballen van de tegenstander en ze kunnen zelf ook nog eens op een manier spelen die blijkbaar heel goed bij de kwaliteiten van de spelers past. Mazzu is dus heel goed in het inschatten van vanalles en nog wat", klinkt het in 'VISTA!'.

Defensie als hoeksteen

Marc Degryse treedt Wesley Sonck bij: "Hij moet iedere keer goeie spelers laten gaan en iedereen keer weer nieuwe jongens inpassen. Het is nog maar de eerste keer dat hij over zo'n brede kern beschikt. Zowel op het middenveld als voorin heeft hij keuze zat. Achterin moet hij niet veel doen want die blijven altijd staan. Martos, Marinos, Dessoleil, Penneteau en Nurio of N'Ganga, die gasten spelen alles. Op het middenveld is Ilaimaharitra een serieuze aanwinst en voorin heb je Rezaei en Benavente als wapens."

Charisma als troef

Ook de factor standvastigheid speelt een rol in het succesverhaal: "We moeten ook een beetje Mehdi Bayat in het succes vermelden. Het duo Bayat-Mazzu zorgt voor rust en stabiliteit, een groot verschil met vroeger. Dat de trainer al aan zijn vijfde seizoen bezig is, helpt ook wel. Met zijn charisma heeft hij overwicht op die groep. Iedereen die naar Charleroi komt, weet dat er iemand staat die écht de baas is. Felice doet het fantastisch goed dus op zich verdient hij die trofee wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties