De transferhonger van Francky Dury is groot en dus is er n贸g serieuze versterking op komst

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
De transferhonger van Francky Dury is groot en dus is er n贸g serieuze versterking op komst
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem in degradatienood, een mens moet het klassement bekijken om het te geloven. Aan de Gaverbeek nemen ze de situatie ernstig en dus mag er na Hamdi Harbaoui en Damien Marcq nog meer nieuw vers bloed verwacht worden. De transferhonger van Francky Dury is groot.

"Ik ben nog maar half tevreden. We hebben op voorhand gezegd dat we 4 spelers zouden aantrekken. Er moet nog een flankaanvaller ook nog een centrale verdediger bij. We zijn vorige zomer te zuinig geweest. We deden toen ook veel tranfers, maar het waren vooral jonge spelers", vertelt Dury aan Sporza.

"We moeten ons versterken, we kunnen echt geen risico's nemen. We zijn deze situatie ook totaal niet gewend. Eupen heeft dit al een keertje meegemaakt. Als ik die rechterkolom zie, dat is niet leuk. Uit deze situatie geraken, dat is een uitdaging. Ik hoop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt."

Sleutelspelers niet vervangen

4 op 39 met een 14de plek tot gevolg. Hoe is het eigenlijk zover kunnen komen? "We hebben veel pech gekend in 2017. Ik hoop dat die pech nu toch wel zijn dieptepunt heeft bereikt. Het ligt natuurlijk aan iedereen, ik neem ook mijn verantwoordelijkheid. We hebben veel spelers verloren. Méité en Lerager konden we omwille van budgettaire redenen niet vervangen. Idem voor Leye. In de defensie hadden we dan weer enkele blessures."

De ervaren coach van Essevee panikeert echter niet: "We hebben nog 9 matchen voor de boeg en tellen een bonus van 4 punten op Eupen. De situatie is erg, maar we moeten het ook niet erger maken dan het is. Ik hoop dat 2018 ons veel warmte en zon oplevert en dat de hemel voor ons opklaart."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties